Střepy a střípky, vážně i vesele

901 chyb aneb boule v duši

22. 1. 2012 16:59
Rubrika: Nezařazené

Všemi možnými deníky, rádii i televizemi a internetovými zpravodajskými servery v těchto dnech bouří zprávy a titulky ve stylu :


Na devíti kilometrech ostravské dálnice reklamuje stát 901 vad. (www.idnes.cz)


Eurovia ke zvlněné dálnici D47: Není to naše chyba, odpad ve vozovce chtělo ŘSD. (www.ihned.cz)


D47 prověří Němci. 'Tam umí stavět dálnice. (www.lidovky.cz)


Když to tak pořád poslouchám, vzpomněl jsem si na jedno podobenství – to o muži, který stavěl dům na písku a o druhém, který ho stavěl na skále. Písek si vyměňme za nekvalitní strusku a máme to. Čemu ta stavební společnost pomohla, že na dálnici tímto způsobem šetřila???
Ne každý z nás sice nějakou tu dálnici staví :), ale opravdu všichni si stavíme takovou malou soukromou dálnici ve své duši. Dálnici, po které se můžeme svést až do Božího království.
A na téhle autostrádě nešetřme! Investujme do ni, kvalitní strusku si vyměňme za pravidelné svátosti a asfaltem bude modlitba. Svodidla zajistí svědomí a GPS navigaci Duch svatý. Pokud ale nějakou z těchto důležitých součástí správné dálnice zanedbáme, obrátí se to proti nám – jak vidíme i u té ostravské D 47.
Pokud budou chybět svátosti – objeví se boule na povrchu silnice, asfalt se bude vzdouvat a mosty se začnou propadat. Nedbale položený asfalt může rychle při zimním prohrnování způsobit nějakou tu díru – ve které hrozí našemu pomyslnému autu i ztráta kola! Pokud selže svědomí – můžeme upadnout do mikrospánku a brzy vylétnout z dálnice bez svodidel. V případě, že opustíme Ducha svatého, dostaneme se do nezáviděníhodné situace – kde odbočit??? Dříve nebo později sjedeme po nějaké špatné odbočce a pokud GPSku rychle nespravíme. Okreska se rychle změní v polňačku, zapadneme a není nám pomoci.
A i kdybychom přesto dojeli bez úhony na místo určení, jsme zodpovědní i za ty, kteří si stavbu naší dálnice bez svodidel brali za vzor třeba v zájmu úspor a zaplatili za to životem! Tehdy nás může čekat už jen reklamace Ředitelstvím silnic a dálnic – tedy těch duševních silnic a dálnic. A této reklamaci se žádným soudním sporem bránit nemůžeme – pouze čekat, zda nám někdo nepomůže – třeba skrz odpustek z dušičkového týdne.

Zobrazeno 837×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz